هزینه مقاومت را به مراتب کمتر از سازش می‌دانیم

1

دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی گفت: باید مقاومت کنیم و هزینه مقاومت به مراتب کمتر از سازش است. در واقع مبانی فکری متفاوت به صف‌بندی بین عزت و ذلت منجر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، مجتبی شاکری با حضور مجازی در نشست شورای استانی جمعیت جانبازان اصفهان، دبیر این استان را از اعضای منظم و فعال خواند که نسبت به تشکیل جلسات مستمر اقدام می‌کند.

شاکری با اشاره به اینکه ما یکی از مخاطبان سخنان مقام معظم رهبری درباره جهاد تبیین و ضرورت ایفای نقش روشنگرانه در جامعه هستیم، گفت: باید نشست‌ها را به شکلی پیش ببریم که صرفا یک گفت‌وگو با اثر موقتی نباشد؛ بلکه از دل آن تکلیف و مسوولیت‌پذیری بیرون بیاید.

وی با بیان اینکه اعضای جمعیت جانبازان در اصفهان صاحب قلم هستند و می‌توانند به شناخت بهتر جامعه پیرامون مسائل کمک کنند، گفت: تک تک دوستان در جایگاه تدریس، پژوهش، مدیریت و … لذت کار جمعی را حس کرده‌اند و می‌دانند نتیجه کار علمی جمعی متفاوت و به مراتب بهتر از کار فردی است و محصولی که تولید می‌شود نیز با محصول یک پژوهش فردی قابل قیاس نیست، اما همان طور که در ساحت علم و دانش تشکل‌های دانش‌بنیان شکل گرفته و موفقیت‌های گوناگونی از آنها حاصل شده است، چنین رویکردی می‌تواند در کار سیاسی و حاکمیتی نیز سودمند باشد.

وی ادامه داد: هر یک از ما در حوزه‌های مختلف از قبیل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، امنیتی، هنری، محیط زیست، علمی، فناوری و … صاحب شناخت و دانش هستیم؛ اما وقتی گرد هم می‌آییم و تبادل نظر می‌کنیم به سرعت، نظر اولیه ما پیرامون موضوعات مختلف به نظر ی جامع تبدیل می‌شود. کوتاه‌تر شدن فاصله جلسات و منسجم شدن جمع می‌تواند ما را از شخصیت فردی و موضوعات محدود به شخصیت جمعی و اطلاعات گسترده برساند. بنابراین کار جمعی از جنس جمعیت جانبازان در ساحت سیاست، یک موقعیت ویژه و ممتاز به شمار می‌آید.

دبیرکل جمعیت جانبازان سپس به تبیین مراحل انتخاب، پالایش و تحلیل اخبار مهم روز و اثر آن بر جامعه پرداخت و گفت: ما هر روز با موضوعات گوناگونی مواجهیم اما امکان پرداختن به همه آنها وجود ندارد. بنابراین برای انتخاب اخبار و موضوعات که مناسب بازنمایی به جامعه هستند، باید اولویت‌بندی داشته باشیم. یک عنصر سیاسی که مباحث را از نگاه کلان حکمرانی بررسی می‌کند، باید بتواند اخبار را از منابع صحیح و لایه‌های تو در توی این منابع بدست بیاورد. با این وصف یک ماموریت مهم جمعیت جانبازان همین کسب اطلاع دقیق از اخبار مهم بر اساس اولویت‌بندی محتوایی است.

شاکری با بیان اینکه گام بعدی، تحلیل اخبار است، گفت: اخبار به تنهایی نمی‌تواند بایدها و نبایدهایی که به آنها نیاز داریم را برای ما مشخص کند.

وی ادامه داد: تحلیل نیازمند مبانی است و هر تحلیلی بر یک مبانی فکری استوار است. اهمیتی که ما در تفکر دینی خود برای کتاب قرآن، ائمه اطهار و ولایت مطلقه فقیه قائلیم، در واقع مبنای فکر ما را تشکیل می‌دهد.

شاکری با بیان اینکه مبانی متفاوت باعث می‌شود یک رویداد ثابت به دو‌شکل مختلف تحلیل شود که هیچ قرابت مفهومی با یکدیگر ندارند، گفت: اگر مبانی ما اندیشه مادی باشد، مثل لیبرال‌ها همه چیز را صرفا بر مبنای کسب سود مادی تحلیل می‌کنیم. در مقطعی نیز برخی تلاش می‌کردند با مبانی مارکسیستی جامعه را تحلیل و بتوانند برای جامعه باید و نباید مشخص کنند. در نتیجه برون‌ده جمع‌های مختلف درباره یک پدیده ثابت بر اساس اولویت، مبانی و تحلیل با یکدیگر متفاوت است.

وی با بیان اینکه با تحلیل بر اساس مبانی دینی به نتایج بزرگی می‌رسیم، گفت: مصداق بارز نتیجه تحلیل با مبانی مختلف، همین تفکرات متقابل «مقاومت» و «سازش» در کشور است. شخصیت‌هایی در کشور ما هستند که به سازش و عقب‌نشینی توصیه می‌کنند و اعتقاد دارند نباید در تله جنگ گیر کنیم و بهتر است در مواضع خود تجدیدنظر کنیم؛ این افراد هم اهل تحلیل هستند؛ اما با مبانی متفاوت تحلیل کرده و به این جمع‌بندی می‌رسند که ما باید به FATF بپیوندیم، به قرارداد آب و هوایی پاریس پایبند باشیم و در مسائل منطقه نقش‌آفرین نباشیم. در حالی که ما از همین اخبار، نتیجه می‌گیریم که باید مقاومت کنیم و هزینه مقاومت به مراتب کمتر از سازش است. در واقع مبانی فکری متفاوت به صف‌بندی بین عزت و ذلت منجر می‌شود.

وی تاکید کرد: همین مثال اهمیت این گردهمایی‌های مستمر حزبی و تشکیلاتی را نشان می‌دهد و اثبات می‌کند بدون یک جمع فکور و فرهیخته نمی‌توانیم به خروجی مطلوب دست یابیم.

وی شاهد مثال این قاعده را خبر دستگیری زن مبارز فلسطینی توسط پلیس تشکیلات خودگردان در کرانه باختری در روزهای اخیر رخ دانست و گفت: جریانی که یاسر عرفات به راه انداخت و اکنون محمود عباس همان راه را در کرانه باختری ادامه می‌دهد، عملا به پادوی صهیونیست‌ها تبدیل شده است. به یک ملت ٧۵ ساله ظلم شده و آنها را از همه حقوق انسانی محروم کرده‌اند؛ چطور برخی از این جماعت بی بصیر حاضر می‌شوند گوش به فرمان و سگ قلاده‌ای در دست صهیونیست‌ها باشند؛ تا جایی که هموطن مبارز خود را دستگیر کرده و تحویل دشمن دهند. آنها کجای تاریخ ایستاده‌اند و با کدام مبانی وارد تحلیل شدند که به چنین نتیجه‌ای رسیده‌اند که صهیونیست‌ها دوستشان هستند؟ این پدیده نشان می‌دهد اگر اولویت‌ها از امام جامعه دریافت نشود و با الترام به میانی صحیح، تحلیل صورت نگیرد، فقط ظاهری از انسانیت باقی خواهد ماند.

دبیرکل جمعیت جانبازان گام مهم بعدی پس از تحلیل را ورود به عرصه عمل عنوان کرد و توضیح داد: آفت بزرگ بشریت ندانستن نیست؛ بلکه عمل نکردن به دانسته ها است. بسیاری از ما در موضوعات مختلف وقوف کامل داریم؛ پژوهش و تحلیل کرده‌ایم اما عمل نمی‌کنیم. بعضی از چهره‌های سیاسی در کشور ما که به نوعی مقابل مقاومت ایستاده‌اند، نه اینکه نمی‌خواهند یا نمی‌دانند؛ بلکه در عمل کردن به حق، صبوری و پایداری نمی‌کنند و به تدریج از حقیقت دور می‌شوند. به هر حال یک روی زندگی بشر، حیات مادی با همه غرایض است که فی نفسه اشکالی ندارد؛ اما نباید از بعد معنوی حیات نیز غافل شد.

شاکری خاطرنشان کرد: اگر ما تاریخ صدر اسلام، انقلاب اسلامی و به طور کلی تاریخ معاصر را تحلیل کنیم، به این نکته برجسته می‌رسیم که همواره عده‌ای در عمل به حق پای کار سختی ها نمی ایستند و صبوری و پایداری نمی‌کنند. این افراد با دیدن سختی‌ها از میدان به در می‌روند و از مبانی فاصله می‌گیرند.

وی با اشاره به انتشار نسخه صوتی کتاب خار و میخک نوشته شهید یحیی السنوار در کانال جمعیت جانبازان، گفت: با مطالعه این کتاب دریافتم که چطور یک غفلت تاریخی که رهبران و سردمداران فلسطینی در ابتدای امر به آن دچار شدند و خود را به برون‌ده مجامع بین‌المللی سپردند، آنها را به مشقت ده‌ها ساله انداخت. صهیونیست‌ها جز خودشان، هیچ کس را انسان نمی‌پندارند و اکنون ما به عنوان مسلمان و متدین در معرض درس ها و عبرت های چنین آزمون بزرگی هستیم.

وی با بیان اینکه همه متدینان باید به دین عمل کنند، اظهار کرد: علم حاج قاسم بیشتر نبود، بلکه چون اهل عمل بود، این‌چنین جاودانه شد. عمل به دانسته‌ها کمک می‌کند در دنیای مادی ما همچنان چشم‌انداز بلند رشد معنوی خود را دنبال کنیم؛ کمااینکه عرفا و اهل سیر و سلوک نیز همواره تاکید می‌کنند که اگر به معارفی که به آن واقف شده‌ایم عمل نکنیم، به عالم بلاهت سقوط می‌کنیم. تاکید امام راحل و مقام معظم رهبری نیز رسیدن به مقام عمل است؛ رهبر انقلاب در همین رابطه از تعبیر «در وسط میدان حادثه بودن» استفاده کرده‌اند.

شاکری با بیان اینکه برخی از دوستان ما در دوران دفاع مقدس در صحنه بودند اما حالا در میدان حادثه نیستند و به کارهای اقتصادی و … اشتغال دارند، گفت: نباید وظیفه اصلی که لبیک به فراخوان در میدان حادثه بودن است را بر زمین گذاشت. این میدان نیازمند افراد با بصیرت است. اما این روزها گاهی بسیجیان جوان که پیام را به خوبی درک کرده‌اند، از ما جلوترند و انرژی خود را در صحنه دفاع از انقلاب هزینه می‌کنند. ان شا الله این‌طور نباشد که ما مصداق «ادخلنی مدخل صدق» باشیم اما خروج بر مبنای صدق از این میدان نداشته باشیم.

دبیرکل جمعیت جانبازان در بخش دوم سخنانش به موضوع انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا پرداخت و با بیان اینکه جمعیت جانبازان باید بهترین، بابصیرت‌ترین و صاحب تحلیل‌ترین افراد هر شهر را کشف کرده و آنها را چهره کند، گفت: باید تلاش کنیم افراد شایسته را به مردم معرفی کرده و در معرض قرار دهیم. برای اصلاح جامعه پرچمداری اهمیت زیادی دارد.برخی همین حالا نیز ناامید هستند و معتقدند انقلاب از دست ما رفته، سوریه را از دست داده‌ایم و دستمان خالی شده، در حالی که تحلیل‌های دقیق‌تر، واقع‌گرایانه‌تر و امیدوارانه‌تر از این موضوع وجود دارد که باید به گوش جامعه برسد.

وی پیشنهاد داد سلسله جلسات پرسش و پاسخ با چهره‌های خدوم و با بصیرت در ایام باقی‌مانده انتخابات برگزار شود و افزود: هم در میان اعضای جمعیت و هم خارج از آن، چهره‌های خدوم را باید به مردم معرفی کنید.کشف و معرفی نامزدها نباید به لحظات آخر موکول شود؛ قطعا در یکماه کسی چهره نمی‌شود و دست‌کم به ماه‌ها کار مداوم نیاز است تا منشور فکری عرضه شود و پوست‌اندازی در شوراها و مجلس صورت بگیرد.

وی گفت: شاید من هم تا پیش از ورود به شورای شهر تهران، تصور نمی‌کردم چنین جایگاهی تا چه اندازه دسترسی به امکانات برای خدمت به مردم را فراهم می‌کند. در مدیریت این کلان شهر گویی همه امکانات کشور به صورت مینیاتوری و در اشل شهر وجود دارد و موقعیت بزرگی برای خدمت ایجاد و زبان شما گویاتر می‌شود.

وی همچنین توصیه کرد محتوای جلسات پرسش و پاسخ ضبط و در کانال جمعیت منتشر شود تا اصفهان به نوعی بتواند به تمام اعضای جمعیت در کشور خوراک فکری بدهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *