نامگذاری به نام برخی چهره‌های ولنگار فرهنگی توجیه‌پذیر نیست

6

رئیس کمیسیون نامگذاری شورای شهر تهران در دوره چهارم گفت: نامگذاری معابر به نام برخی چهره‌های ولنگار فرهنگی که حتی شرح زندگی آنها به‌دلیل تأثیر بد روی مخاطب قابل بیان نیست، غیرقابل توجیه است.

مجتبی شاکری رئیس سابق کمیسیون نامگذاری شورای شهر تهران در دوره چهارم و دبیر کل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی تاکید کرد: نامگذاری معابر به نام برخی چهره‌های ولنگار فرهنگی که حتی شرح زندگی آنها به دلیل تاثیر بد روی مخاطب قابل بیان نیست، غیرقابل توجیه است.

 مجتبی شاکری، با اشاره به مصوبه اخیر شورای شهر تهران در جلسه روز سه شنبه، ۲۷ فروردین ماه با بیان اینکه در میان چهره‌های فرهنگی و هنرمندان موجهی که ۱۲ معبر به نام آنها تغییر کرد، شخصیت‌های برجسته‌ای که در اعتلای فرهنگ جامعه نقش داشته‌اند نیز حضور دارند، در عین حال گفت: انتقاد بنده به نامگذاری معابر به نام برخی چهره‌هایی است که هویت ملی و ایرانی آنها نیز به دلیل سبک زندگی و رفتار و بعضا اظهار نظرهایشان زیر سوال است و به نوعی می‌توان آنها را ولنگار فرهنگی خطاب کرد.

وی با تاکید بر اینکه نامگذاری نوعی هویت‌بخشی به شهر است، گفت: وظیفه شورا این است که این هویت‌بخشی را برای نسل‌های نو با توجه به ظرفیت‌های دینی، فرهنگی، هنری، ملی و نیز وقایع مهم تاریخی کشور از طریق نامگذاری معابر انجام دهد.

شاکری خاطرنشان کرد: از آنجا که تعداد معابر، میادین و اماکن قابل نامگذاری محدود است اما اسامی بسیار فراوان موثر در تاریخ معاصر و چهره‌هایی که در قید حیات هستند، وجود دارد،
به همین دلیل این منطق در شورای گذشته مبنای عمل قرار گرفت که از نامگذاری به نام چهره‌هایی که در قید حیات هستند صرف نظر شود و در این زمینه هیچ تفاوتی میان چهره‌های فرهنگی، سیاسی، مخترعان و مکتشفان قائل نبودیم. در نتیجه این روال، با وجود چند هزار درخواست برای نامگذاری به نام چهره‌های در قید حیات، این مرز را رعایت کردیم.

وی با طرح این پرسش که به چه کسانی می‌توان نسبت نماد فرهنگی جمهوری اسلامی ایران را داد، افزود: در شورای چهارم نیز بحث‌های فراوانی در این رابطه در کمیسیون نامگذاری صورت گرفت و نمونه نامگذاری‌های انجام شده نشان می‌دهد این چهره‌ها حتما باید برآمده از هویت انقلابی ملت ایران و اندیشه و مکتب امام خمینی (ره) و اعتماد ۹۸ درصدی مردم به این مکتب باشند، اما اتفاقی که در جلسه سه شنبه گذشته در شورای شهر رخ داد این بود که برخی از چهره‌هایی که اصلا نماینده تفکر و هویت ایران و ایرانی نیستند نیز، در فهرست نامگذاری گنجانده شدند. این افراد به دلیل سبک زندگی و رفتاری و ولنگاری فرهنگی که به آن مبتلا بوده‌اند، بعضا حتی شرح زندکی آنها به دلیل تاثیر بد روی مخاطب قابل بیان نیست و با وجود تناقض های نظری و رفتاری ، شورای شهر نام آنها را در فهرست نامگذاری‌ها گنجانده است.

وی افزود: از طرفی گنجاندن نام برخی چهره‌های بی اعتقاد به اسلام و مبانی و قانون اساسی جمهوری اسلامی در این فهرست سوال برانگیز است و به نظر می‌رسد این حرکت آغازی است برای موج‌های بعدی نامگذاری‌های مساله‌دار اینچنین. از این رو لازم است شورای عالی انقلاب فرهنگی، کمیسیون فرهنگی مجلس، وزارت ارشاد و چهره‌های برجسته فرهنگی نسبت به این اقدام شورای پنجم واکنش نشان دهند و نگذارند هویت شهر تهران که زمانی ۱۱۴ برج و بارو به نام ۱۱۴ سوره قرآن داشت و تهران در حصن آیات قرآن بود، به جای زنده کردن آن سنت‌ها، با نامگذاری به نام کسانی که نسبتی با اعتقادات مردم فرهنگ‌دوست، ضد ظلم و انقلابی پایتخت ندارند، دچار تغییر شود.

دیدگاه ها غیرفعال است