دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی گفت: تعاملی که دولت سیزدهم با عراقیها، فراتر از قضایای اربعین، در مسائل اقتصادی، امنیتی و سیاسی برقرار کرد، توانسته شرایط مساعد را برای این قضایا مهیا کند.
مجتبی شاکری، دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا در خصوص زمینههای برگزاری موفق راهپیمایی اربعین گفت: شاید حدود ده سال باشد که پیاده روی اربعین را شرکت میکنم و از نجف تا کربلا را هم میروم و بنا هم بر پیاده روی است.
وی افزود: به خصوص نیازهایی که ما به عنوان جانباز داریم، برایمان اهمیت دارد که نوع میزبانی میزبان چگونه باشد. به نظر من نوع نگاه دولت سیزدهم، مجلس و دستگاههای مختلف به قضایای اربعین نسبت به دولتهای گذشته تفاوت جدی دارد .
دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی بیان کرد: تعاملی که دولت سیزدهم با عراقیها، فراتر از موضوع مهم اربعین، در مسائل اقتصادی، امنیتی و سیاسی برقرار کرد، توانسته شرایط مساعد را برای این قضایا مهیا کند.
شاکری با بیان اینکه در موضوع راهبردی و تمدن ساز اربعین، عراقیها در نوع پذیرایی و استقبال از میهمان، معلم ما هستند و ما باید از آنها یاد بگیریم، به برگزاری راهپیمایی جاماندگان اربعین درتهران و سایر استانها اشاره کرد و گفت: ما مشابه راهپیمایی اربعین را در تهران با مسافت 14 کیلومتری داشتیم و این تمرینی است تا ببینیم مشق این میزبانی را از اربعین عراق یاد گرفتیم یا خیر که البته این ابعاد ظاهری اربعین است.
وی تاکید کرد: به نظر من ابعاد مهمتری وجود دارد؛ اینکه ما به دنبال یک دایره وسیعی از کسانی که هم درعالم شیعه، هم مسلمانان جهان و هم کسانی که خارج از تفکرات اسلام هستند، یک دایره مشترکی ایجاد کنیم و این گمشده پیدا شد که میتواند نقطه پرگار نظم جهانی در تعریف تمدنی ما باشد.
دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی ادامه داد: شاید قشنگترین دال مرکزی اربعین تعبیر زیبا و جامع شهید حاج قاسم سلیمانی باشد که گفت: “ما ملت امام حسینیم” یعنی غیر از ایران، پاکستان، یمن، لبنان، سوریه و سایر ملیتها، ما یک عنوانی، تحت عنوان ما ملت امام حسینیم، پیدا کردیم.
شاکری همچنین مطرح کرد: راهبردیترین دستاورد سیاسی، امنیتی و تمدنی ما در ماجرای اربعین، این است که همه تکرار میکنند ما ملت امام حسینیم و از این ملت امام حسین بودن، میتواند ساختار و گفتمان بیرون آید و بسیاری از تولیدات فرهنگی و هنری شکل گیرد.
وی عنوان کرد: به نظر میرسد که ما باید ستاد اربعین را که برای امورات جاری است به یک کلان ستاد بسیار مهم ارتقاء دهیم در اَبَر رخداد اربعین ما نیازمند یک ستاد راهبردی هستیم که از اعضای کشورهای دیگر، فعالین و افرادی که جایگاه نظریه پردازی و اندیشه ورزی دارند، نقشه راه را تبیین کنند.
دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی در پایان نیز تاکید کرد: در راهپیمایی اربعین ما طیفی از بچههای شیرخواره تا پیرمردهای بالای 80 سال میبینیم که هشت نسل را در مسیری مشخص با نظمی مثال زدنی و شعارهای ناب دینی همراه کردهایم. به صحنه آوردن این نسلها در هدفی برآمده از عمق اندیشه دینی ، جایی برای جولان استکبار و صهیونیست باقی نمی گذارد. البته اخلاص، هوشمندی و ندیدن خود را نباید فراموش کنیم .