تامین معیشت حداقل احترام به جانبازان شیمیایی واعصاب وروان است/بنیاد شهید قوانینش را با نیازهای جانبازان تطبیق بدهد

2

رئیس کمیته فرهنگی شورای شهر تهران با اشاره به آخرین وضعیت جانبازی که اخیر دست به خودسوزی زد، گفت: تامین معیشت حداقل احترام به جانبازان شیمیایی و اعصاب و روان است.

مجتبی شاکری در گفتگو با خبرنگار مهر  با تاکید بر ضرورت ریشه یابی علل و عوامل خودسوزی یک جانباز که اخیرا در ساختمان شورای شهر رخ داده است ، گفت :کمک اندک بنیاد شهید به این گروه موجب می شود این عزیزان برای اداره زندگی مقروض شوند و زیر بار وام های متعدد بروند و در گام بعدی برای پرداخت اقساط خود دچار مشکل شوند و می بایست بنیاد شهید قوانینش را با نیازهای جانبازان تطبیق بدهد.

وی  با اشاره به بازدید روز سه شنبه خود که به اتفاق رحمت الله حافظی رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران از حسین رضایی جانبازی که اخیرا در ساختمان شماره دو شورای شهر تهران خودسوزی کرده بود، گفت: سوختی او از نوع درجه سه بوده و بر اساس اظهارات پزشکان بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری، میزان سوختگی وی 55 درصد است. ضمن اینکه با توجه به استفاده از نفت برای خودسوزی، سوختگی قدری آرام تر صورت گرفته و همین امر عامل عمیق تر شدن عارضه بوده است.

عضو شورای شهر تهران  با بیان اینکه بیمار در زمان ملاقات فاقد هوشیاری بوده است، اظهار کرد: به اذعان پزشکان با توجه به نوع سوختگی بیمار در صورت هوشیاری درد زیادی را متحمل خواهد شد و به همین دلیل ادامه درمان قرار است در همین وضعیت و بدون هوشیاری دنبال شود.

شاکری درباره تامین هزینه های درمان این جانباز،‌ توضیح داد: هزینه های ترمیمی و جراحی زیبایی بیمارانی که دچار سوختگی هستند، بسیار بالا است . در عین حال سوختگی در کشور ما، عارضه ای است که عمدتا برای فقرا رخ می دهد که از عهده هزینه های جراحی های ترمیمی پس از درمان سوختگی بر نمی آیند. با این حال بخشی از هزینه های درمان این جانباز توسط بیمه او قابل پرداخت است و مددکاری که به نمایندگی از شهرداری تهران در بیمارستان حضور داشت اطمینان داد که این هزینه ها توسط شهرداری تقبل می شود. البته فعلا روند درمان به مرحله جراحی ترمیمی نرسیده و بدن او دچار تورم شدیدی است. بنابراین تمام تلاش تیم پزشکی در این مرحله معطوف به ترمیم وضعیت و جلوگیری از عفونت احتمالی است.

عضو شورای شهر تهران که به دلیل عضویت در خانواده بزرگ جانبازان جنگ تحمیلی، در ملاقات های مردمی با جانبازان بسیاری که به دلیل مشکلات معیشتی با بحران روبرو شده اند، دیدار کرده است، تاکید کرد: وضعیت کنونی بسیاری از جانبازان به ویژه جانبازان شیمیایی و اعصاب و روان در شان جمهوری اسلامی و ایثارگران عرصه دفاع مقدس نیست. بسیاری از این عزیزان و پیشکسوتان به دلیل شرایط ویژه خود امکان اشتغال ندارند اما به علت مشکلات معیشتی و برای تامین حداقل ها به کارهایی مشغول می شوند که متناسب با وضعیت جسمی آنها نیست . لذا تامین معیشت حداقل احترام به جانبازان شیمیایی واعصاب وروان است. کمک اندک بنیاد شهید به این گروه موجب می شود این عزیزان برای اداره زندگی مقروض شوند و زیر بار وام های متعدد بروند و در گام بعدی برای پرداخت اقساط خود دچار مشکل شوند و می بایست بنیاد شهید قوانینش را با نیازهای جانبازان تطبیق بدهد.

وی با بیان اینکه وضعیت عمومی اقتصادی کشور نیز تاثیر منفی زیادی بر معیشت مردم گذاشته و در این بین قشر جانباز بیش از دیگران از تبعات منفی این وضعیت در رنج هستند، تصریح کرد: قاچاق کالا بسیاری از تولید کنندگان را زمین گیر کرده و بیکاری را در جامعه به مشکل جدی تبدیل کرده است. این وضعیت مقدمه تشدید آسیب های اجتماعی نیز به شمار می رود.

شاکری به مسئولان توصیه کرد برای رسیدگی به وضعیت معیشتی جانبازان بویژه شیمیایی و اعصاب و روان به طور جدی وقت بگذارند و از نزدیک به آنها سر بزنند و در ادامه افزود: خوب است صاحبان فیش های نجومی،‌ نگاهی به دریافتی فیش خود بیاندازند و آن را با وضعیت معیشتی همرزمان خود مقایسه کنند تا به عمق مساله پی ببرند.

رئیس کمیته فرهنگی شورای شهر تهران در پاسخ به پرسشی درباره بررسی نحوه مواجهه مسئولان شهری با این جانباز و تاثیر احتمالی آن بر تصمیم فرد نسبت به خودسوزی توضیح داد: فراموش نکنیم نهاد اصلی متولی امور جانبازان شهرداری تهران نیست و این وظیفه بر عهده دولت و بنیاد شهید است. البته شهرداری تهران بر اساس ضوابط و مقررات خود امتیازاتی برای این قشر قائل شده و سیدحسین رضایی هم پیش از این از این امتیاز مشخصا در مورد اجاره غرف میادین میوه و تره بار استفاده کرده است. اما ریشه مشکل معیشتی این افراد باید خشکیده شود چراکه شان جانبازان بسیار فراتر از این است که از سر ناچاری به اجاره غرفه تره بار برای تامین حداقل های معیشتی خود روی بیاورند.

دیدگاه ها غیرفعال است