پیشنهاد حذف موقت بودجه اداره کل آموزش های شهروندی

2

رییس کمیته فرهنگی شورای شهر تهران با انتقاد از عملکرد اداره کل آموزش های شهروندی شهرداری تهران، پیشنهاد داد: به منظور جلوگیری از هزینه کرد بی برنامه منابع، بودجه آن در سال آتی موقتا صفر شود.

مجتبی شاکری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به ارزیابی عملکرد اداره کل آموزش های شهروندی در یکی از جلسات اخیر کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر، اظهار کرد: مدیران این مجموعه به صراحت نواقص ریشه ای کار خود را که ناشی از فقدان نظامنامه، سند راهبردی و نقشه راه است را می پذیرند و به آن اذعان دارند.

شاکری با بیان اینکه متولی امر آموزش در شهرداری طی سالها فعالیت خود، حتی یک برگه محتوا و متون آموزشی استاندارد تولید نکرده است، گفت: مشخص نیست که این مجموعه و مخاطبان آن قرار است از کجا به کجا برسند و هزینه کرد بودجه در چنین شرایطی معقول و منطقی نیست.

وی با تاکید بر ضرورت توجه به اثربخشی و کارآمدی عملکرد این اداره کل در حوزه ارتقاء آموزش شهروندی پیش از تصویب بودجه سال ۹۶، اظهار کرد: بودجه مصوب این مجموعه در سال جاری ۶۰ میلیارد تومان است که با احتساب بودجه هایی در قالب ردیف های دیگر به ۱۳۰ میلیارد تومان می رسد. اما برنامه مدونی برای هزینه کرد این منابع وجود ندارد.

آمار ناچیز آموزش شهروندی در مدارس

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به برگزاری کلاس های آموزش شهروندی با کمک معلمان مدارس، گفت: از حدود سه هزار و ۱۰۰ مدرسه شهر تهران، اداره کل آموزش های شهروندی فقط ۴۵ مدرسه را تحت پوشش آموزش های خود قرار داده که قطره ای از دریاست و نمی تواند به تاثیری عمیق در شهر و رعایت حقوق شهروندی منجر شود. به نظر می رسد قبل از هر گونه ساختارسازی و ایجاد محیط آموزشی، باید دقیقا مشخص شود که قرار است چه چیزی در این کالبد ساختاری و سخت افزاری، آموزش داده شود.

شاکری خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه این است که اداره کل مذکور بدون اینکه منشور و محتوای مشخصی از حقوق شهروندی در اختیار داشته باشد، نسبت به برگزاری دوره های آموزشی حقوق شهروندی اقدام کرده است.

وی با بیان اینکه برابر تکالیف پیش بینی شده در برنامه پنج ساله دوم، اداره کل آموزش های شهروندی باید متون آموزشی استاندارد تولید کند، گفت: در حالی که به سال پایانی اجرای این برنامه نزدیک می شویم، هنوز چنین محتوایی وجود ندارد و گزارش عملکرد بودجه های این بخش برای اعضای کمیسیون فرهنگی شورا قانع کننده نیست. حتی برداشت برخی از اعضای کمیسیون این است که اداره کل مذکور صرفا با گزارش ارقام کمی، بدون نشان دادن پژوهشی حاکی از اثربخشی برنامه های اجرا شده تلاش می کند ردیف بودجه خود را حفظ کند. بنابراین باید ملاحظات دقیق تری در پیش بینی اعتبارات سال ۹۶ این مجموعه که زیر نظر معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری فعالیت می کند، در نظر گرفته شود.

تبصره بر زمین مانده بودجه

رییس کمیته فرهنگی شورای شهر تهران در ادامه، با اشاره به تبصره ۳۷ بودجه مصوب شهرداری تهران، گفت: بر اساس این تبصره سه درصد از کل اعتبارات شهرداری در تمام معاونت های شهرداری تهران باید صرف آموزش شود اما اداره کل آموزش های شهروندی هیچ هدف گذاری و برنامه ای برای هزینه کرد این بودجه متناسب با استاندارد کاری مدنظر شورای شهر ندارد.

وی بر ضرورت تغییر اساسی شیوه آموزش این اداره کل تاکید کرد و افزود: با استفاده از ظرفیت رسانه ملی و فناوری های جدید آموزشی می توان با وجود محدودیت بودجه ای، حتی کل کشور را تحت تاثیر قرار داد اما با چاپ بروشور و اقداماتی از این جنس، چندان به اثربخشی این مجموعه امیدی نیست.

دیدگاه ها غیرفعال است