«انقلاب صادر شد… ما انقلاب را امروز نمىخواهيم صادر كنيم. انقلاب، يكبار صادر مىشود؛ و شد! اينكه مىبينيد امروز در سرتاسر دنيا، گرايش و ايمان اسلامى زنده شده است؛ اينكه مىبينيد ملتها در شمال آفريقا و در خاورميانه و در شرق و غرب كشورهاى اسلامى بيدار شدهاند؛ اينكه مىبينيد جوانان مسلمان در كشورهاى گوناگون به زيباييهاى دين و قرآن روآورندهاند، همه حاكى از اين است كه انقلاب اسلامى در اوّلِ وقوع خود صادر شده است.» این بخش، گزیده ای از پیام امام خامنه ای در تاریخ 24/8/89 به حجاج بیت الله الحرام بود که نشانگر اهمیت صدور انقلاب از سوی ایشان است که موجب بیداری اسلامی شده است.
در همین رابطه مجتبی شاکری عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران گفتگویی با شفاف داشته است که در ادامه می خوانید.
مجتبی شاکری، عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی
یکی از اهداف انقلاب اسلامی، صدور آن به سایر کشورها بود. به نظر شما ما در تحقق بخشیدن به این امر مهم، موفق بوده ایم؟
در ابتدای انقلاب تصور می شد نمی شود حکومتی را بر اساس دین، مخصوصاً اسلام پایه ریزی کرد. اما نظام و ساختار انقلاب اسلامی نشان داد که می شود. برخی فکر می کردند نمی شود جلوی قدرت های بزرگ دنیا ایستاد اما ما نشان دادیم که می شود. هم در زمان انقلاب ایستادگی کردیم و هم در جبهه های جنگ تحمیلی و دفاع مقدس. اکنون هم در زمینه جنگ نرم در مقابل قدرت ها ایستاده ایم. حتی جلوی تهدیدها هم به راحتی می ایستیم. برخی تصور می کردند نمی شود انقلاب اسلامی را به سایر نقاط دنیا انتقال داد اما اکنون می بینیم 4 کشور دنیا، با توجه به نظام و انقلاب اسلامی ما، حکومت های دیکتاتور خود را براندازی کرده اند.
آیا اکنون توانسته ایم موجبات ترس و وحشت قدرت های دنیا را از صدور انقلاب خود فراهم آوریم؟
قدرت های دنیا قدرت کلام وحی را باور نداشتند. اما اکنون مدل مردمسالاری دینی ما، مبنای کشورهای دیگر است و این یک پدیده شگفت انگیز در دنیا محسوب می شود. بمب اتمی ایران آدرس اشتباهی است که دشمنان ما آن را نشانه رفته اند. نگرانی و اضطراب آنها بابت ایران سر موضوعات دیگر است. همین نگرش های تغییردهنده حکومت های دنیا یکی از نگرانی های قدرت های مستبد است. آنها نگران تکرار و تکثیر انقلاب اسلامی ما هستند. شفاف ترین وجه و جلوه انقلاب اسلامی همین بیداری اسلامی است که در منطقه شکل گرفته است.
همزمان به جشن انقلاب اسلامی در ایران، بسیاری از کشورهای اسلامی و غیراسلامی دیگر نیز این روز بزرگ را جشن می گیرند و گرامی می دارند. به نظر شما دلیل آن چیست؟
به طور طبیعی خوشحالی در بین کشورهای اسلامی وجود دارد. نوع برخورد همین جوانانی که برای همایش بیداری اسلامی از 72 کشور دنیا به ایران آمدند نشانگر میزان علاقمندی آنها به کشور ما بود. حتی در همایش قبلی که مهرماه برگزار شد، شخصیت های مصری قانون اساسی ما را گرفتند تا با مطالعه آن، قانون اساسی کشور خود را تنظیم کنند. نقش ما به عنوان ام القرای جهان اسلام است، لذا پیشرفت ما باعث احساس پشتوانه ای برای کشورهای اسلامی است و اگر زمانی به ما آسیبی برسد، آنها نیز ناراحت می شوند. رابطه ما با کشورهای اسلامی رابطه پدر و فرزندی است.
اکنون وظیفه ما برای انتشار پیام انقلاب اسلامی که توسط امام خمینی(ره) در زمان انقلاب مطرح شد، چیست؟
جوهره حکومت های اسلامی و کشور ما مشترک است. همگی به دنبال عدالت و خرد هستیم. این امر مورد قبول همه کسانی است که برای خدمت به بشریت اراده کرده اند. حتی در کشورهای غیرمسلمان نیز شاهد آن هستیم. جنبش ضد وال استریت یک جنبش عدالتخواه است که از بیداری اسلامی نیز بهره می برد و ما با همراه است. ما نیز به آنان کمک خواهیم کرد.
آیا القای اسلام و انقلاب ما به کشورهای منطقه، نوعی تعیین تکلیف را برای آنها تداعی نمی کند؟
باید گفت ما نمی خواهیم نوع حکومت کشورهای دیگر را تعیین کنیم. جوهره حکومت هاست که مد نظر ماست. از نظر ما ولایت فقیه بهترین شیوه برای اجرای اسلام در یک حکومت است. اما ما نمی خواهیم ولایت فقیه را به کشوری اجبار کنیم. شاید مثلا مصری ها بخواهند حکومتی بر مبنای تشکیل یک شورا داشته باشند.
منظور شما از جوهره مشترک بین حکومت ها چیست؟
منظور از جوهره مشترک در کشورهای اسلامی قرآن و کلام وحی در کنار رویکرد خردورزی و عدالت است. در کشورهای غیراسلامی هم منظور توحید و خداگرایی با رویکرد خردورزی و عدالت است.