دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی با اشاره به طرح ۶۰ گفتمان طی ۲۰ سال اخیر از سوی مقام معظم رهبری گفت: احزاب انقلابی برای تبیین این گفتمانها کار چندانی نکردهاند و این عقبماندگی باید جبران شود.
مجتبی شاکری در ششمین کنگره سراسری جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، ایام ولادت منجی را اندوخته بزرگی برای همگان در حوزه نظر و عمل و نیز در بُعد فردی، اجتماعی و بینالمللی برشمرد.
وی برگزاری انتخابات شورای مرکزی جمعیت رهپویان را بهار این تشکل توصیف کرد و گفت: این انتخابات رخداد مهمی هم برای جمعیت رهپویان و هم برای جامعه و نظام اسلامی است؛ کمااینکه برای اعضای جمعیت فرصت یک چرخش نخبگانی فراهم شده و با مشارکت دادن اعضا در این انتخابات، رسم میدانداری و مدیریت کار تشکیلاتی برای آنها فراهم شده که تجربهی گرانقدری است و جامعه نیز از آن منتفع خواهد شد.
وی با اشاره به برهان نظم به عنوان یکی از براهین اثبات توحید، گفت: عنصر نظم به همان اندازه که در اثبات توحید موثر است، لزوم و اهمیت کار تشکیلاتی را نیز توضیح میدهد. حتما تکسلولیهای جدای از هم نمیتوانند یک روح جمعی پیدا کنند؛ کمااینکه خداوند نیز در قرآن به اجتماع «نطفه، علقه، مضغه، عظام و لحم» اشاره میکند و سپس این اجتماع را در مرتبهای میداند که روح در آن دمیده شود؛ در واقع حتی جسم هم مراتبی از انسجام را طی میکند تا به نقطهای میرسد که لایق دمیدن روح از ناحیه پروردگار میشود.
وی ادامه داد: این انسجام و نظم در عالم خلقت نشان میدهد که این موضوع امر مهمی است و ائمه و بزرگان نیز درباره نفس کار تشکیلاتی که میتواند چنین نظمی را ایجاد کند، بیاناتی داشتهاند.
شاکری با بیان اینکه جمهوری اسلامی نیز به دنبال همین اعتقاد به نظم، انسجام و وحدت کلمه گِرد شعارهای انقلاب شکل گرفته است، افزود: با گذر زمان ما امروز نسبت به قبل از انقلاب و حتی دهههای اول تا چهارم انقلاب اسلامی نیاز بسیار بیشتر، دقیقتر و هوشمندانهتری به کار تشکیلاتی داریم و در عین حال وقتی از قله بالا میرویم، در دامنه ، کار چندان سخت نیست؛ کمااینکه در زمان مبارزه با رژیم ستمشاهی با یک عنصر فاسد یعنی شاه به واسطه کار تشکیلاتی منظم مبارزه کردیم. در عین حال اکنون برای اینکه در عرصه بینالملل به نقطه تمدن نوین اسلامی برسیم، باید بسیاری از نظامات از قبیل نظامات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و بین المللی رابه اصطلاح پاس کنیم؛ در واقع این تشکیلات است که باید بتواند به این نظامات مسلط شود و با تحلیلهایی که مبتنی بر اطلاعات خود ارائه میدهد، مدلهای عملیاتی برای جهتدهی به حرکت نظام به منظور غلبه بر نظامات فاسد عرضه کند.
دبیرکل جمعیت جانبازان خاطرنشان کرد: استکبار یک نظام است و مجموعهای از زیرنظامها را دراختیار دارد تا سلطه خود بر ملتها را حاکم کند؛ نظام انقلابی جمهوری اسلامی نیز بنا دارد زمینهساز ظهور باشد و برای دستیابی به این جایگاه بلند، حتما باید با نظامات طاغوتی حاکم بر جهان مقابله کند.
وی با بیان اینکه جمعیت رهپویان نیز یک ساختار تشکیلاتی است که همسو با انقلاب اسلامی و جامعه باید از این موانع و خاکریزهایی که به طور نظاممند مقابل تحقق اهداف حکمرانی جمهوری اسلامی قرار گرفتهاند، قرار گیرد، یادآور شد: در این موقعیت کار تشکلها در عرصه بینالملل سنگینتر است؛ کمااینکه برای اداره جبهه مقاومت و محرومان و غلبه بر ساختار سلطه استکباری از ناحیه جبهه عبری، غربی، عربی باید راهبرد و برنامه تدوین شود.
وی از اعضای جمعیت رهپویان درخواست کرد نگاه خود را بر افقهای جدید متمرکز کنند و متناسب با آن در انتخابات حزبی، نیروهای تراز انقلابی را انتخاب کنند که این افراد توانایی تولید گفتمان چه در عرصه داخلی و چه بینالمللی را داشته باشند.
شاکری با بیان اینکه مقام معظم رهبری طی 20 سال گذشته حدود 60 گفتمان را بیان کردهاند، افزود: نه جمعیت جانباران، نه رهپویان و نه ایثارگران که سه ضلع جبهه تحولخواهان انقلابی را تشکیل میدهند، هیچیک نتوانستهاند چندان در تحقق این گفتمانها میداندار و در خط مقدم باشند؛ البته کارهای ارزشمندی انجام شده و در مقایسه با احزاب دیگر، در این حوزه منفعل نبودهایم اما با میدانداری در میدان وسیعی که در عرصه بینالملل پیش روی ما وجود دارد، فاصله داریم و باید درصدد جبران این عقبماندگی باشیم.
دبیرکل جمعیت جانبازان ابراز امیدواری کرد منتخبان شورای مرکزی جمعیت رهپویان در دوره جدید سربازان واقعی رهبر انقلاب باشند و در جریان فتح بابی که به دنبال تسلط نیروهای انقلاب بر قوای سهگانه صورت گرفته و اقتداری که در عرصه بینالملل حاصل شده، بتوانند با عزمی مقدس و به کمک طرحهای عملیاتی جدید به سمت افقهای نو که در منشور گام دوم انقلاب ترسیم شده، حرکت کنند.