سردرگمی مسافران باتغییرنام ایستگاه مترو شهدای رسانه

3

بیست و هشتم اردیبهشت ماه سال جاری بود که دهمین ایستگاه خط سه و نود و یکمین ایستگاه مترو پایتخت واقع در سه راه فاطمی در آیینی با حضور شهردار، رییس و اعضای شورای اسلامی و مدیران شرکت مترو شهر تهران با نام شهدای رسانه به بهره برداری رسید.

به گزارش ایرنا نام ایستگاه در اقدامی ارزشمند از جانب شهرداری برای تجلیل از مقام شهدا، به عنوان «شهدای رسانه » تعیین و اعلام شد که مورد استقبال خوب رسانه های همگانی قرار گرفت.
تمامی علائم راهنمایی داخل و طول مسیر پس افتتاح رسمی با عنوان شهدای رسانه در این ایستگاه نصب شد و برای اعلام نام ایستگاه در داخل واگن های قطار شهری از ایستگاه مذکور با عنوان شهدای رسانه نام برده می شد.
در طول هشت ماه گذشته این ایستگاه با عنوان شهدای رسانه برای همه شهروندان و مسافران مترو معرفی می شد تا اینکه در روزهای اخیر مسافران مترو با اعلام نامی جدید به هنگام ورود قطار به این ایستگاه روبرو شدند.
ایستگاه «میدان جهاد» نامی است که در روزهای اخیر از طریق سامانه اطلاع رسانی داخل واگن های مترو هنگام ورود قطار به ایستگاه شهدای رسانه اعلام می شود و موجب سردرگمی مسافران شده که آیا در ایستگاه شهدای رسانه واقع در سه راه فاطمی قرار دارند یا اینکه در نقطه دیگری از مسیر هستند، این در حالیست که تابلوهای شهدای رسانه در این ایستگاه و خطوط راهنمای استفاده از مترو هنوز تغییری نکرده است.
این موضوع موجب بروز سردرگمی مردم و ایجاد حواشی زیادی برای شهروندان شده که زیرا نام ایستگاهی که مزین به عنوان شهید است بعد از گذشت حدود یکسال باید به عنوانی دیگر که برای شهروندان کمتر شناخته شده است تغییر کند.
اکنون پس از گذشت هفت ماه از افتتاح ایستگاه و آشنایی کامل مردم و مسافران با نام شهدای رسانه، یکی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران تلاش هایی برای تغییر نام ایستگاه به میدان جهاد آغاز کرده است.
این عضو شورای شهر در شرایطی تصمیم به این اقدام گرفته که گفته می شود تغییر تابلوهای راهنمایی موجود این ایستگاه و سایر ایستگاههای خطوط و نیز نقشه مترو شهر بیش از دومیلیارد ریال هزینه اجباری را به شهرداری تحمیل می کند، آن هم در شرایطی که بزرگترین مشکل شهرداری در حوزه توسعه حمل و نقل عمومی مشکلات مالی و اعتباری است.
سید جعفر تشکری هاشمی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: نامگذاری معابر و ایستگاههای مترو شهر تهران با نظر شورای شهر انجام می شود و در این زمینه نیز شهرداری تابع نظر شورای اسلامی شهر تهران و کمیته نامگذاری است.

* عضو شورای شهر تهران: تغییر نام ایستگاه از شهدای رسانه به میدان جهاد قطعی است
رئیس کمیته نامگذاری شورای اسلامی شهر تهران نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: ایستگاههای مترو با توجه به اینکه در زیرزمین قرار دارند براساس مکان شناخته شده محدوده ایستگاه در سطح شهر نامگذاری می شوند.
مجتبی شاکری افزود: این قانون مصوب برای نامگذاری ایستگاههای مترو شهر تهران است که تاکنون نیز برهمین منوال اقدام شده است.
وی خاطرنشان کرد: ایستگاه مترو خط سه واقع در خیابان ولی عصر(عج) نیز به دلیل نزدیکی با میدان جهاد باید به عنوان آن میدان نامگذاری شود.
شاکری با اشاره به اینکه نامگذاری این ایستگاه به عنوان شهدای رسانه اقدامی خلاف قوانین بوده و مصوبه کمیسیون نامگذاری را نیز ندارد گفت: برهمین اساس نام ایستگاه به میدان جهاد تغییر خواهد کرد.
وی در پاسخ به اینکه ایستگاه در محدوده سه راه فاطمی واقع شده و مردم این محدوده را به نام فاطمی می شناسند نه میدان جهاد، پس باید نام ایستگاه در صورت تغییر به ایستگاه فاطمی تبدیل شود نیز افزود: معبر و میدان اصلی محدوده میدان جهاد است و به همین دلیل نام ایستگاه میدان جهاد خواهد شد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: ما باید براساس رفاه مردم نامگذاری کنیم، برهمین اساس نام ایستگاه از شهدای رسانه به میدان جهاد تغییر می کند.
وی با بیان اینکه تجلیل از شهدا یک وظیفه برای همه مردم و مسئولان است گفت: شورای شهر در این خصوص تکالیف خود را به عنوان یک وظیفه انجام می دهد زیرا که شهدا بدون کمترین چشمداشتی جان خود را فدای انقلاب، مردم و کشور کردند.
رئیس کمیته نامگذاری شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تغییر نام ایستگاه شهدای رسانه به جهاد مستلزم تعویض تابلوهای ایستگاه و صرف هزینه های زیادی است افزود: به هرحال در این نامگذاری مغایر قانون عمل شده و شهرداری باید هزینه این اشتباه خود را بپردازد!
این در حالی است که ورودی های مترو شهدای رسانه، تا میدان جهاد فاصله داشته و ورودی و خروجی های این ایستگاه مترو هیچ کدام در میدان جهاد واقع نشده است.
نکته مهم آنکه مردم هنگام پیاده شدن از مترو عنوان جدیدی برای ایستگاه می شنوند در حالی که تابلوی ایستگاه به نام شهدای رسانه است، همین مسأله اکنون مسافران را دچار سردرگمی کرده است.
سردرگمی در گپ و گفته های مسافران هنگام پیاده شدن و انتقاد آنها از مسئولان شهری که چرا با اختلافات خود بر سرنامگذاری موجب ایجاد مشکل برای مردم و شهروندان می شوند، نیز پیداست.
انتظار آن است در سال همدلی و همزبانی اگر در گرفتن تصمیمی، میان مسئولان تفاوت نظر یا دیدگاه وجود دارد ابتدا حل شده و سپس نسبت به اجرای آن اقدام شود زیرا در این صورت هم هزینه های مادی انجام یک کار کاهش یافته و هم اعتماد مردم به مسئولان تقویت می شود.

 

این گفت وگو را در سایت خبرگزاری ایرنا مشاهده بفرمائید.

دیدگاه ها غیرفعال است