ساماندهی محله هرندی نیاز به عزم ملی و ایده های میانبر دارد/ چه اشکال دارد مسئولان و خوبان دفاع مقدس در اقصی نقاط شهر سکونت داشته باشند

1

رییس کمیته فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه مدیریت یکپارچه شهر تهران هر چه سریعتر باید به وقع بپیوندد گفت : شاه کلید رفع مشکلات پایتخت تحقق مدیریت یکپارچه شهری است.

به گزارش مرکز ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران مجتبی شاکری با حضور در محله هرندی از نزدیک در جریان مشکلات اهالی این محله قرار گرفت تا به گفته خودش مشکلات مردم این محاله را از نزدیک لمس کند. در این بازدید شهردار منطقه 12 و دیگر مسئولان منطقه او را همراهی می کردند.

روز شلوغ آقا مجتبی

مجتبی شاکری در این بازدید ابتدا به مدرسه ای که جهت آموزش کودکان کار و زنان سرپرست خانوار تجهیز شده بود رفت و در جریان اقدامات این مرکز قرار گرفت. نکته ی جالبی که در این بازدید مطرح شد تحقیق در راستای ایجاد الگوهای رفتاری بود که بتواند موجب تغییر رفتار و فرهنگ اهالی محله شود.

وجود کودکان و افرادی که به آنها غربتی یا فیوج اطلاق می شود یکی از بزرگترین مشکلات فرهنگی این محله نام برده شد.

شاکری در ادامه بازدید خود از منزل دو خانواده شهید نیز بازدید کرد ، منزل شهیدان رجبی و شهید ذوالقدر ،خانواده هایی که به رغم از دست دادن فرزندان برومند و غیور خود همچنان در محله ای که بوی فرزندانشان را می دهد مانده اند و از سختی های روزگار که نه از معضلات فرهنگی محله می نالند.

 پدر شهیدان رجبی می گفت: ما هیچ توقعی از مسئولان نداریم تنها خواسته ما این است که فضایی در محله ایجاد گردد  تا آنچه که فرزندانمان برای زنده نگاه داشتنش خونشان را ایثار کردن فدا نشود.

در منزل شهید ذوالقدر دو تن از مددکاران اجتماعی که از قضا پزشک بودند به جمع ما اضافه شدند. خانم و آقای دکتری که  با همت شهرداری و خیرین درمانگاهی در محله ایجاد کرده بودند ، یک درمانگاه شبانه روزی.  آقای دکتر بدون مقدمه سر اصل قضیه رفت و گفت: شهرداری به ما خیلی کمک کرده است از احداث درمانگاه تا  تجهیز آن اما معضلات فرهنگی و نبود امنیت ما را آزار می دهد.

وی می گفت: در جامعه پزشکی خیر بسیار است اما نبود امنیت در این محله سبب شده آن طور که باید و شاید نتوانند خدمت رسانی کنند.

آقای دکتر که مشخص بود از فعالین اجتماعی است گفت: این نبود امنیت امروزه سبب شده که ساکنان این محله نتوانند در ساعات شب به درمانگاه مراجعه کنند. مواد فروشی ، حضور،  گسترده اشرار و … سبب شده تردد در ساعات شب در این محله تقریبا غیر ممکن باشد.

وی همچنین افزود: بیماری های چشمی ، پوستی و دهان و دندان شایع ترین بیماریهای این محله است.

مجتبی شاکری در پایان این بازدید گفت: معضلات در محله هرندی بسیار است اما نباید از نظر دور داشت  اقدامات شهرداری سبب شده که بسیاری از معضلات از این محله رخت بربندد و امروزه شاهد باشیم که شهروندان تمایل به ساخت خانه در این محله داشته باشند. بوستان های بزرگی در این محله ساخته شده ، مراکز فرهنگی ایجاد شده و همانطور که اشاره شد کمک های شایانی به مددکاران اجتماعی شود اما آیا همه توقعات باید از شهرداری تهران باشد؟

شاکری گفت: ساماندهی این محله نیز از جنس اقداماتی است که نیاز به مدیریت جهادی و هم دلی سازمانی دارد. همان اقدامی که در راستای ایجاد بوستان 1400 هکتاری انجام شد.

رییس کمیته فرهنگی شورا گفت: امروز مددکارانی را ملاقات کردیم که بدون هیچ انتظاری مشغول آموزش و ساماندهی کودکان کار هستند تا کارآفرینان فردای کشور را بسازند، امروز پای درد دل پزشکانی نشستیم به رغم نبود تامین جانی بیماران خود را رایگان ویزیت می کنند و این همان جهاد گری و نگاه جهادی است. 

شاکری ادامه داد: به نظر ما برای حل مسائل و معضلات این محله و محله های اینچنین نیازمند ایده های میانبر هستیم. برای نمونه می توان به سکونت مسئولان یا سابقون دفاع مقدس اشاره کرد. براستی چه اشکال دارد مسئولان ، نمایندگان مجلس و  خوبان دفاع مقدس که  در نقاطی از شهر به صورت متراکم اسکان دارند در اقصی نقاط شهر پراکنده شوند تا هم به نوعی امنیت به بار آید و هم فرصتی برای ترویج فرهنگ جهادی و ایثار. آیا بهتر نبود به جای یک شهرک محلاتی ده ها محدوده ی اینگونه وجود می داشت.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به شعار سال 94 تصریح کرد: تهران پیشانی نظام است ، شهری است که هر اقدامی در آن به عنوان الگویی برای سایر شهر ها استفاده می شود، شهری است که روزانه 12 میلیون جمعیت دارد و در شب 8 میلیون جمعیت ساکن ، شهری است که ابروی نظام است. در چنین شرایطی دولت هم باید به وظایف خود عمل کند و به نوعی نباید همه بار به دوش شهرداری باشد.

وی افزود: به واقع اگر بدهی های دولت به شهرداری که برخی صحبت از 12 هزار میلیارد تومان می کنند وصول می شد امروزه بسیاری از عدم تعادل ها از بین می رفت. بسیاری از معضلات اجتماعی نظیر بافت فرسوده و همچنین آسیب های اجتماعی رفع می شد. پس باید گفت در این همدلی و همزبانی باید پایتخت بودن تهران نیز فهم شود.

شاکری با اشاره به تحقق مدیریت یکپارچه شهری گفت: مدیرت یکپارچه حرف نیست بلکه فعلی است که باید مستقر شود.به عنوان نمونه  زلزله ،خطری که همواره تهدید شهر تهران بوده و همه در مورد آن هشدار می دهند که اگر رخ دهد کشتار میلیونی می گیرد و همه  به لحاظ علمی یقین داریم باید باید برای این اثر تخریبی فکری کنیم تنها با تحقق مدیریت یکپارچه شهری قابل رفع خواهد بود اما همچنان در تحقق این مهم تعلل می ورزیم.

شاکری در پایان خاطر نشان کرد: تهران امروزه بیش از هر امری به مدیریت جهادی نیاز دارد ، آن هم نه تنها از سوی شهرداری تهران بلکه با همکاری تمامی سازمان ها و ارگان ها . پرونده هایی نظیر بوستان 1400 هکتاری زیاد است و از اینوع واگذاری منابع طبیعی بسیار به چشم می خورد که باید به سراغ آنها رفت تا از تعرض به منابع طبیعی و حق  شهروندان جلوگیری شود.تهیه گزارش: مهدی شاهواری

دیدگاه ها غیرفعال است