تصویب یک فوریت برنامه ویژه مدیریت شهری برای بوستان های بزرگ مقیاس پایتخت

23

با تصویب یک فوریت طرح الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه بهره‌برداری از ظرفیت‌های فرهنگی، اجتماعی، هنری و ورزشی بوستان‌های بزرگ مقیاس، شهرداری تهران به زودی مکلف می‌شود برنامه ویژه خود را ظرف چند ماه باقی‌مانده از عمر این دوره مدیریت شهری، به شورای شهر ارائه کند.

مجتبی شاکری، رئیس کمیته فرهنگی شورای شهر تهران در جریان سیصد و سی و دومین جلسه علنی شورای شهر تهران در توضیح طرح مذکور با بیان اینکه در حال حاضر ارتباط برنامه ای هدفمند  میان معاونت فرهنگی و اجتماعی و سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران وجود ندارد، گفت: این موضوع سبب شده با وجود ظرفیت‌های با ارزش که در 2200 بوستان شهر وجود دارد، به دلیل فقدان ارتباط تعریف شده  با معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری، برنامه‌های فرهنگی در بوستان‌ها به صورت محدود و جزیره‌ای و بدون نظم یکپارچه برگزار می‌شود. این در حالی است که با پیش‌بینی یک نظام بهره‌برداری منسجم می‌توان فضای مفرح و سالم فرهنگی،‌اجتماعی،‌هنری و ورزشی را در بوستان‌ها فراهم کرد و به فعالیت‌های پراکنده کنونی نیز سامان بخشید.

وی با بیان اینکه فراهم کردن فضای مناسب برای گذران اوقات فراغت شهروندان و جهت‌بخشی به فعالیت‌های آموزش شهروندی در بوستان‌ها از دیگر اهداف این طرح محسوب می‌شود، ‌افزود: اجرای این طرح علاوه بر اینکه به ارتقای امنیت بوستان‌ها برای حضور حداکثری و هدفمند خانواده‌ها منجر می‌شود، موجب مشارکت عمومی شهروندان در بهره‌گیری از خدمات فرهنگی، اجتماعی و هنری متناسب با نیاز و سلیقه اقشار بهره‌مند از بوستان‌ها خواهدشد.

وی با بیان اینکه شهرداری تهران پیاده‌راه‌ها را با هزینه هنگفت در کنار خیابان‌ها ایجاد می‌کند تا پیاده راه رفتن را فرهنگ روزمره مردم کند،‌در حالی که برای احداث بیش از دو هزار و 200 بوستان در 22 منطقه شهر تهران تلاش تحسین برانگیزی صورت گرفته  و فضای مفرحی را پیش روی شهروندان قرار داده است، گفت: با این حال برای گنجاندن ظرفیت بوستان‌ها در سبد هزینه‌های فرهنگی و اجتماعی خانوارها، تاکنون طرح خاصی شکل نگرفته است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر اغلب بوستان‌ها فاقد فضای فاخر و برنامه‌ریزی برای برپایی تئاتر خیابانی، اجرای کنسرت، گالری نمایش آثار هنری و حتی کرسی تلاوت قرآن هستند و از ظرفیت زیرساخت‌های موجود در این راستا به طور کامل استفاده نمی‌شود.

شاکری در ادامه با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری به معرفی قهرمان‌های شرقی نظیر رستم و سهراب، سندباد و تن تن برای مردم، گفت: سازمان زیباسازی می‌تواند در تعاملی تنگاتنگ با سازمان بوستان‌ها و فضای سبز  نسبت به طراحی و تولید آثار حجمی و جانمایی آنها در پارک‌ها اقدام کند تا این فضاهای تفرجی برای استفاده کودکان و نوجوانان بیشتر آماده شود و ضمنا این قهرمان‌ها نیز در اذهان شهروندان بازآفرینی شوند.

وی تاکید کرد: در صورتی که این آثار حجمی تولید شود، می‌توان ارتباط عمیق‌تری میان آموزش و پرورش و سازمان بوستان‌ها و فضای سبز برقرار کرد و با استفاده از این ظرفیت، اوقات فراغت دانش آموزان را به بازدید از پارک‌ها و شنیدن روایت شیرین قهرمان‌های شرقی پر کرد.

رئیس کمیته فرهنگی شورای شهرتهران از اعلام آمادگی گروهی از نویسندگان به منظور همکاری با چنین طرحی خبر داد و گفت: این نویسندگان می‌توانند در ساعات مشخصی با حضور در بوستان‌ها و در مجاورت المان‌های حجمی مذکور، داستان‌هایی از قهرمان‌های شرقی را برای بازدید کنندگان روایت کنند.

در نهایت یک فوریت طرح مذکور به تصویب اکثریت اعضای حاضر در جلسه امروز شورای شهر رسید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *