فضاهای خالی زیر زمین می‌تواند یک محله را ببلعد

2

رئیس کمیته فرهنگی شورای شهر تهران با اشاره به وجود مقارهایی در محدوده محلات شهر تهران، گفت: حفره‌های وسیعی زیر زمین و در نقاط مختلف پایتخت می‌تواند یک محله را ببلعد و از این رو رصد کردن مقارها در تهران باید در دستور کار شهرداری قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم‌ به نقل از شورای شهرمجتبی شاکری در جلسه غیرعلنی شورای شهر تهران و در جریان بررسی حادثه شهران، با تاکید بر اینکه مسئولان نباید در شناخت اصل مسئله دچار مشکل شوند، اظهار داشت: البته در خلوت خود حتماً گمانه‌های ریزتر و دورتر را در دستور قرار دهیم و استفاده کنیم تا حقیقت مطلب مشخص شود.

وی با بیان اینکه باید نگاه به این جلسه مدیریتی باشد نه نقطه‌ای، افزود: باید از این جلسه یک بیانیه هشدار آمیز از سوی مجموعه افراد مسئول – اعم از مجموعه‌‌های دولتی و شهری – صادر شود؛ در واقع حاصل این جلسه باید بیانیه‌ای باشد که برای شورای شهر و مسئولان باقی بماند.

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه پایتخت استعدادهای فراوانی برای آسیب در حوادثی مانند زلزله و رانش زمین و نظایر آن دارد، گفت: هم اکنون 30 درصد آبی که مردم استفاده می‌کنند، هدر می‌رود و وارد بافت‌های زیرین زمین می‌شود. سرنوشت این آب‌ها از جمله نکاتی است که باید به آن توجه شود؛ چراکه رخداد حادثه در این بخش نه بالقوه، بلکه به صورت بالفعل وجود دارد؛ حادثه هم خبر نمی‌کند که چه زمانی رخ می‌دهد.

وی با اظهار اینکه در گزارشِ حفاری‌های مترو، بحث مقارها مطرح شده است، گفت: این بحث بسیار مهم است؛ فضاهای بازی که زیر زمین وجود دارد ممکن است یک محله را ببلعد. اگرچه ممکن است این موضوع هیچ ربطی به شهرداری تهران نداشته باشد اما رصد کردن مقارها با توجه به اینکه تهران یک شهر قدیمی است باید در دستور کار قرار بگیرد.

شاکری با اشاره به اینکه سه رودخانه بزرگ آبرسانی تهران را انجام می‌دهد، خاطرنشان کرد: سرنوشت این آب‌ها چه می‌‌شود؟ به کجا می‌رود و چه اتفاقاتی در زیر زمین برای آنها می‌افتاد؟ این مسئله ممکن است در هر نقطه‌ای رخ دهد. خوشبختانه در بازدید حضوری و پرسش‌هایی که به صورت تلفنی انجام دادم هماهنگی خوبی صورت گرفته بود، اما نباید فراموش کرد که این حادثه در یک نقطه رخ داد، اگر این اتفاق در چند نقطه صورت بگیرد، ممکن است دچار یک مشکل لاینحل شویم.

رئیس کمیته فرهنگی شورای شهر تهران در ادامه تاکید کرد: برای اجرای پروژه‌‌های مترو شناسایی بافت زیرسطحی، هماهنگی با دستگاه‌های مرتبط پیش از حفاری،‌ رصد کردن تغییرات بافت و تغییر مسیر آب و فاضلاب‌های زیرزمینی در موضوع مترو بسیار اهمیت دارد و نکته مهمتر حفظ امنیت مترو با وجود محدودیت‌های آن در جریان عملیات خرابکاری و تروریستی است.

وی با تاکید بر اینکه این موضوعات باید هم اکنون در این جلسات مطرح شود، یادآور شد: پنهان کردن این موضوع هیچ سودی ندارد بلکه نشان دادن درست و منطقی این مشکلات به شهروندان موجب می‌شود که آنها در جریان قرار بگیرند که در چه شهری و با چه هزینه مدیریتی زندگی می‌کنند.

 

این خبر را در سایت خبرگزاری تسنیم مشاهده بفرمائید.

این خبر را در سایت خبرگزاری فارس مشاهده بفرمائید.

این خبر را در سایت خبری افکار نیوز مشاهده بفرمائید.

این خبر را در سایت خبرگزاری ایسنا مشاهده بفرمائید.

 

دیدگاه ها غیرفعال است